Otvoreno pismo Lavrovu: "Pomozite poniženim građanima RS"

Grupa “Pravda za Davida” uputila je otvoreno pismo ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu koj večeras stiže u BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

16:15

Otvoreno pismo Lavrovu:
Foto: EPA-EFE/M. Shipenkov

Lavrov će tokom te posete boraviti u Sarajevu i Banjaluci.

“Poštovani gospodine Lavrov,

S obzirom na to da dolazite u posetu Republici Srpskoj i da treba da se sastanete sa ljudima koje smo mi izabrali da rade u našim institucijama za svoj narod, a koji to ne čine, žeimo da Vas obavestimo da u gradu, u koji sutra stižete, na glavnom gradskom trgu već šest meseci stoje obespravljeni građani.

Ti građani traže samo da se uhapse i privedu zločinci koji su u martu ove godine monstruozno ubili momka od 21 godinu. Ti građani su podrška izmrcvarenoj porodici Dragičević, čije dete je ubijeno.

Vi, gospodine Lavrov, dolazite u zemlju u kojoj je demokratija nepoznat pojam, u kojoj institucije štite kriminalce, u kojoj se ubijaju i zlostavljaju deca. Ako zaista želite da vidite gde ste došli, onda Vas pozivamo da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima, a ne sa ljudima koji su i sami saučesnici u zataškivanju istine o ubistvu jednog nevinog, mladog života.

Naša deca su ugrožena, naši životi su ugroženi, ti ljudi koji Vas pozivaju na lažnu predstavu o stanju u našoj zemlji su nam već poručili da će nas "ukolniti" kao neprijatelje države nakon održavanja izbora 07.10.

Mi volimo svoju zemlju, mi želimo da u njoj živimo, samo želimo vladavinu prava i zakona, jer smo sada trenutno daleko od toga.

Gospodine Lavrov, pomozite obespravljenim i poniženim građanima Republike Srpske. Vi dolazite iz jedne demokratske zemlje, pomozite nam da i mi sa svojom decom živimo u isto tako uređenoj zemlji. Pravda za Davida”, navodi se u pismu.

Da podsetimo, otac stradalog mladića Davida Dragićevića dao rok policiji Srpske da do 25. septembra uhvate ubice njegovog sina. Posle toga "preuzima stvari u svoje ruke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: