Brnabićeva: Saučešće porodicama, strankama apel

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu Beograda na vodi.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

17:00

Brnabićeva: Saučešće porodicama, strankama apel
Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Brnabićeva je i istovremeno apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.

“Ovo je velika tragedija, ali to je, nažalost, nešto što se dešava svugde u svetu, jer je građevina veoma visoko rizičan posao”, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da podaci najrazvijenijih zemalja sveta pokazuju tragičan i zabrinjavajući trend.

Ona se pozvala na informacije da je u SAD, po poslednjim zvaničnim podacima iz 2016. čak 5.100 radnika izgubilo život na svom radnom mestu, što je u proseku više od 14 radnika dnevno.

Brnabićeva je apelovala na stranke i sve političke organizacije da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije u političke svrhe.

“Mislim da je neprimereno i strašno da se ovakve tragedije zloupotrebljavaju kako bi se ostvario bilo kakav politički poen i vodila politička borba protiv neistomišljenika”, poručila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: