Srpski patrijarh dobio titulu antiukrajinski propagandista

Kontroverzni sajt "Mirotvorac" iz Kijeva dodelio poglavaru srpske crkve "titulu" antiukrajinski propagandista, zbog govora održanog u Moskvi.

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2018.

08:07

Srpski patrijarh dobio titulu antiukrajinski propagandista
Tanjug, Tanja Valiæ

"Svako ko pomaže ukrajinskim raskolnicima neprijatelj je ne samo Ruskoj crkvi i ruskom svetu nego i svim pravoslavnim slovenskim narodima i svemu pravoslavnom svetu", poručio je u maju ove godine iz Moskve patrijarh srpski Irinej.

Tom izjavom, kako piše današnja "Politika" poglavar Srpske pravoslavne crkve odmah je "zaslužio" mesto na ukrajinskom sajtu "Mirotvorac" i "titulu" antiukrajinski propagandista.

Patrijarh Irinej je optužen da je "neprijatelj nezavisnosti ukrajinskog pravoslavlja koje je pod kontrolom Rusije", zemlje agresora, kao i da podstiče međunacionalne i međukonfesionalne sukobe, piše "Politika", a prenosi TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: