Odmah ispitati napad na novinara B92

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2004.

14:33

Default images

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva državne organe da hitno sprovedu istragu o napadu na novinara B92 Mašana Lekića.

"Vlasti u Srbiji su dužne da obezbede svim medijima jednake uslove za izveštavanje i da spreče napade ostrašćenih pojedinaca na novinare. Na Svetski dan slobode štampe u Srbiji se još jednom primenjuju nejednaki aršini za medije, neki od medija su povlašćeni i imaju sve uslove, a drugi su pod stalnim pritiskom", navodi Inicijativa mladih.

Ta NVO podseća da je B92 bio na udaru i pre oko mesec dana, kada je pod reportažna kola B92 postavljena bomba i da nadležni organi do danas nisu poveli adekvatne postupke protiv odgovornih za taj kriminalan akt. Nezavisnost medija je jedan od osnovih postulata demokratije i zato je nedopustivo da vlasti koje sebe nazivaju demokratskim ćute povodom takvih incidenata, saopštila je Inicijativa mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: