Večernji: Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda?

Večernji list navodi da se Hrvatska, pre proglašenja srpskog ministra vojnog Aleksandra Vulina nepoželjnom osobom, konsultovala sa saveznicima.

Izvor: B92, Veèernji list

Četvrtak, 26.04.2018.

12:11

Večernji: Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda?

Kako se navodi, zvanični Zagreb će, ukoliko iz Srbije bude stigla recipročna mera, “posegnuti za novim diplomatskim korakom“.

“Jedini koji Zagrebu preostaje, u slučaju da Vlada Srbije proglasi nepoželjnim nekoga od hrvatskih ministara, kako se u Beogradu već spekuliše, biće momentalno povlačenje ambasadora Hrvatske Gordana Bakote iz Beograda na konsultacije“, navodi se.

Kako se dodaje, to de fakto znači i zamrzavanje političkih odnosa, ali ono ne bi značilo prekidanje ekonomskih i trgovinskih odnosa.

“Premda mediji spekulišu kako će Beograd uzvratiti proglašavanjem nepoželjnima ministra Damira Krstičevića ili Toma Medveda, ili obojice, Zagreb ne vidi nikakvu mogućnost za upoređivanje prvokativnog rečnika i izjava Vulina sa izjavama bilo kog od hrvatskih ministara o Srbiji“, ističe se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: