Novosti: Dačić je govorio o Francuskoj, "mute" i Britanci

Države koje su priznale nezavisnost Kosova, ali preispituju taj stav, suočiće se sa protestom Francuske ukoliko reše da povuku odluku, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

08:55

Novosti: Dačić je govorio o Francuskoj,
Getty Images

Beogradski list podseća da je šef srpske diplomatije Ivica Dačić otkrio da ima informacije da jedna stalna članica SB UN i uticajna članica EU namerava da uputi protest svakoj državi koja ubuduće povuče priznavanje Kosova, ali nije rekao o kojoj državi je reč.

Među stalnim članicama Saveta bezbednosti iz EU su Francuska i Velika Britanija, a priznavanje Kosova do sada su povukli Gvineja Bisao, Surinam i Burundi.

“Prema saznanjima "Novosti", udarac ispod pojasa spremna je da nam zada i Velika Britanije. Naši izvori prenose da London zvanično traži da se ukinu sednice SB UN o Kosovu ili da budu na nivou zatvorenih konsultacija (izvan očiju javnosti). Pošto Britanci u avgustu preuzimaju predsedavanje SB UN, velike šanse postoje da sprovedu tu svoju ideju, jer proceduralni predlozi ne mogu da se "saseku" vetom zemalja koje bi bile protiv, u ovom slučaju – Rusije ili Kine“, navodi beogradski list u delu teksta pod naslovom "i Britanci mute".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: