Desničari naveli Pupovca da prekine izlaganje u Saboru

Saborski zastupnik Milorad Pupovac prekinuo je svoje izlaganje u parlamentu zbog dobacivanja opozicionih poslanika.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

10:29

Desničari naveli Pupovca da prekine izlaganje u Saboru
screenshot

On je to učinio nakon što je podržao Dragana Jelinića za novog državnog tužioca.

Pupovac je najpre upozorio da treba obezbediti veća finansijska sredstva za rad Tužiloca i obezbediti da bude oslobođen pritisaka.

"Klub SDSS-a očekuje da u tom pitanju nema ni podsticaja ni ometanja, a, nažalost, mnogi predmeti za ratne zločine čekaju i kada je u pitanju 'Bljesak' gde niko nije odgovarao niti za jedan zločin počinjen prema srpskim civilima i kada je u pitanju 'Oluja' kada niko nije odgovarao ni za masovne progone i ubistva", rekao je Pupovac, preneo je Jutarnji list.

Na pomen ratnih operacija hrvatske vojske i policije "Bljesak" i "Oluja", tokom kojih je iz Hrvatske proterano više stotina hiljada Srba, desničari u Saboru su negodovali i dobacivali Pupovcu, pa je on prekinuo svoje izlaganje.

Iz saborske opozicije, naime, juče su ocenili neozbljnim izbor Jelinića za državnog tužioca u poslednjem trenutku ističući da to ostavlja sumnju u nezavisno pravosuđe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: