Poruka ambasadorki u HR: "Da se pitam, pojeli biste notu"

Ambasadorka Srbije u Zagrebu Mira Nikolić odbila je da primi notu Hrvatske, nakon čega joj je stigao mejl u kojem se piše da “da se autor pita, notu bi pojela“.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

18:23

Poruka ambasadorki u HR:
EPA/Antonio Bat

Kako navode diplomatski izvori, Nikolićevoj je preko zvaničnog sajta ambasade upućen mejl koji potpisuje izvesni Aleksa Skeljo.

“Poštovana gospođo Nikolić, budite srećni da ja i moji istomišljenici nismo na čelu Hrvatske, jer vas uveravam da biste tu notu pojeli. Jednom je Krleža rekao - Čuvaj se hrvatske diplomatije i srpskog gostoprimstva! Bio je u pravu“, navedeno je u poruci.

Nikolićeva je u sredu odbila da primi protestnu notu Hrvatske, sa obrazloženjem da zvaničnici Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi poseta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

Ona je, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Zagrebu doživeo i gore neprijatnosti, ali da nije prekidao posetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: