"Rusiju je podržalo 14 zemalja"

Saopštenje Rusije u vezi s trovanjem bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije podržalo je 14 zemalja pred OZHO.

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2018.

14:45

Foto: Gettyimages/Alexander Aksakov

To je saopštila ruska misija u Hagu, gde je sastanak te organizacije.

"Verujemo da je ključno da se ovaj problem reši unutar pravnog okvira i uz korišćenje čitavog potencijala Konvencije za hemijsko oružje", saopštila je ruska misija, čiji je predstavnik u OZHO Aleksandar Šulgin rekao za TAS da Moskva planira da iznese civilizovane predloge za istragu trovanja Skripaljevih.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su 4. marta u britanskom Solzberiju, otkad se nalaze u kritičnom, ali stabilnom stanju kako javljaju britanski mediji.

Britanija je optužila Rusiju za napad, nakon čega je više od stotinu ruskih diplomata proterano iz više od 25 zemalja širom sveta. Rusija je odgovorila istom merom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: