Nova vest
Košarka 0

2.5.2024.

10:09

Bivši Micićev i Pokuov trener stiže u Beograd – poznati svi predavači na Košarkaškoj klinici

Kompletirana je lista svih predavača za predstojeću 23. Beogradsku košarkašku kliniku – Dušan Ivković, koja će se 29. i 30. juna održati u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu ponovo će opravdati očekivanja i visoke standarde, jer će još jednom okupiti vrhunske stručnjake sa svih svetskih meridijana, a i ove godine predavanje će održati i trener iz NBA lige:
 
"Sa velikim zadovoljstvom mogu da potvrdim da će trener Šarlot Hornetsa Stiv Kliford biti jedan od predavača. On je prihvatio naš poziv, tako da ćemo i ove godine imati impozantnu listu gostiju, u skladu sa autoritetom i ugledom koji je u košarkaškom svetu imao Dušan Ivković, čije ime i nosi ovaj trenerski seminar", rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je organizator "Klinike".
 
Kliford je od 2001. godine radio kao pomoćni trener u NBA ligi u ekipama Njujork Niksa, Hjuston Rokitsa, Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa. Od 2013. do 2018. bio je prvi trener Šarlota, da bi potom tri godine vodio Orlando, a onda se  2021. godine ponovo vratio na funkciju šefa stručnog štaba Šarlota, gde je ove sezone sarađivao i sa srpskim internacionalcima - Vasilijem Micićem i Aleksejem Pokuševskim.

Veteran je najavio odlazak sa klupe na kraju sezone i prelazak na višu funkciju u upravi te franšize. Među potencijalnim kandidatima da ga zameni se navodio i Džej-Džej Redik.

UKTS


 
Tradicija gostovanja vrhunskih američkih trenera na Beogradskoj košarkaškoj klinici datira od njenog premijernog izdanja 2001. godine kada su predavači bili Greg Popović, Don Nelson i Leri Braun. Posle njih u ulozi predavača na "Klinici" našli su se: Del Heris, Roj Vilijams, Rik Madžerus, Majk D`Antoni, Džon Kalipari, Toni Benet, Sten Van Gandi, Dven Kejsi...
 
Osim Stiva Kliforda, među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković će biti trener aktuelnog prvaka evrope, Reala iz Madrida, Ćus Mateo. Zatim, Tuomas Isalo prošlogodišnji pobednik FIBA Lige šampiona sa Bonom i ovogodišnji osvajač Evrokupa sa Parizom, kao i Petar Božić, koji je sa ekipom London Lajonsa u Evrokupu pravio senzacionalne rezultate, stigavši do polufinala.
 
"Očekujemo preko 1.200 trenera iz zemlje i inostranstva koji će pohađati ovaj seminar. Ponosni smo što ćemo ugostiti tako velika trenerska imena i što ćemo pre svega našim trenerima obezbediti priliku za vrhunsku edukaciju i dalje stručno usavršavanje, što je ujedno i primarna misija našeg trenerskog udruženja", zaključio je Vasiljević.   

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu