DSS: Teško reći sada da li će Đilas biti lider opozicije

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio da je sada "teško reći" da li će Dragan Đilas posle beogradskih izbora postati lider opozicije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

11:44

DSS: Teško reći sada da li će Đilas biti lider opozicije

Jovanović je u intervjuu za list Danas ocenio da se, uz odredjene manje razlike, Djilas nalazi u situaciji Saše Jankovića nakon prošlogodišnjih predsedničkih izbora.

"A priznaćete, mnogo je bilo zvezda padalica u protekle dve godine. Od Saše Radulovića, preko Saše Jankovića pa do, za sve nas sramne epizode, Belog Preletačevića. Ja znam da su građani umorni od svega ali neko ipak mora da kaže da se ništa neće desiti preko noći. Sve je stvar procesa a društveni i politički procesi uvek zahtevaju vreme. A potrebne su i stranke koju Dragan Đilas nema", naveo je lider DSS-a.

On je ponovio zahtev za promenu izbornog sistema, kako bi nestao "partitokratski, klijentelistički i u svakom smislu korumpirani srpski politički sistem".

Jovanović je optužbe da je DSS "lažna opozicija Vučiću" nazvao tragikomičnim, i dodao da tu optužbu "najglasnije izgovaraju ljudi koji su hteli da prave koncentracionu vladu sa tim istim Vučićem ili oni koji su mu čak bili i ministri".

"Zapravo to bespredmetno prebrojavanje opozicionih krvnih zrnaca je posledica jedne opšte političke konfuzije i neverovatnog politikanstva koje vlada na našoj političkoj sceni. Kada na to dodate zbir neverovatnih sujeta jednih ili drugih i skoro patološke lične opsesije, dobijate taj zatrovani i mutni koktel kakav je danas srpski politički život", zaključio je predsednik DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: