"Izetbegović sa Erdoganom i Vučićem – opasno za BiH"

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je "ozbiljan presedan to što u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsedništva BiH, i to nepredsedavajući".

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.01.2018.

12:54

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Smatra da se takvim potezima pokušava dati neka druga dimenzija.

"To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari, urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanje", naveo je Dodik.

Komentarišući sastanak u Istanbulu predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovde dramatično mieša, dajući podršku direktno Bošnjacima", javlja Fena, a prenosi "Avaz".

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

"Koliko sam razumeo iza toga ne stoji odluka Predsedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format sastanka, jer je u poseti Turskoj", dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: