Novi slučaj zgrozio svet: U Indiji brutalno silovano dete

Nedelju dana pred petogodišnjicu slučaja silovanja devojke u Nju Delhiju, u Indiji zabeležen novi slučaj brutalnog silovanja. Žrtva je imala 6 godina.

Izvor: B92, BBC, Dejli mejl onlajn

Ponedeljak, 11.12.2017.

10:44

Novi slučaj zgrozio svet: U Indiji brutalno silovano dete
Ilustracija, Getty images

Kako prenosi "Dejli mejl onlajn", pozivajući se na "Indija tudej", šestogodišnja devojčica je brutalno silovana i mučena tako što joj je u telo stavljen drveni štap dužine 24 centimetra, u mestu Hisar u Indiji. Ovaj, najnobiji slujčaj silovanja i mučenja, koji se okončao ubistvom, dogodio se u nedelju.

Policijski izvori potvrdili su za indijsku televiziju da je obdukcija tela devojčice pokazala da je ona silovana i mučena, a doktori su, kako se navode, u njenom telu našli štap dužone 24 centimetra.

"Drveni štap je stavljen silom i izazvao je ne samo povrede njene materice već i creva", kazao je doktor Reetu Gupta,koji je izvršio obdukciju tela devojčice.

Takođe, na njenom telu su bile i modrice, na ramenima i struku, a imala je i povrede zglobova i nosa iz kojih je išla krva u momentu kada je njeno telo pronađeno.

Prema rečima članova njene porodice, ona je bilo kod rođaka da prespava, a oni su prijavili njen nestanak ujutru.

Odmah nakon što je pronađeno telo devojčice organizovana je potera. Besni stanovnici mesta Hisar protestovali su zbog ovog ubistva. radnje su zatvorene, a blokirani su i lokalni putevi.

Takođe, porodica stradale devojčice odbila je da se njeno telo kremira sve dok se krivac ili krivci ne uhapse.

U Indiji se slučajevi brutalnog silovanja devojaka, devojčica i žena događaju veoma često. Svaki slučaj zgrozi javnost. Nekoliko devojaka koje su uspele da prežive torturu se kasnije ubilo.

Svetsku javnost posebno su zgrozila dva slučaja. Jedan je grupno silovanje dve rođake, devojčice od 12 i 14 godina, koje su potom obešene o drvo. Otac jedne od žrtava kazao je novinarima da su mu se policajci rugali kada je od njih zatražio pomoć oko pronalaska svoje kćeri. Kaže da su, kada su shvatili da porodica potiče iz "niže kaste", odbili da pomognu.

Drugi je takođe grupno silovanje devojke u gradskom autobusu i premlaćivanje njenog momka koje je izazvalo i proteste širom Indije pre pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: