Sedam žalbi na konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu

Izbornom panelu za žalbe i predstavke (IPŽP) je do isteka roka, u 15 h predato sedam žalbi na rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

19:16

Sedam žalbi na konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu

Izvršni direktor panela Mulj Desku rekao je da je Demokratski savez Kosova predao tri žalbe - za Dragaš, Kamenicu i Prištinu, dok je Demokratska partija Kosova predala tri žalbe - za Orahovac, Klinu i Prizren.

"Nezavisni kandidat za gradonačelnika opštine Štimlje Fatmir Rašiti je predao žalbu sa tvrdnjom da je bilo neregularnosti u drugom krugu izbora za gradonačelnika Štimlja", dodao je Desku.

DSK je objavio da je pored žalbi za opštine Dragaš, Kamenicu i Prištinu, Vrhovnom sudu Kosova dostavio žalbu na odluku IPŽP o ponavljanju izbora u opštini Istok u kojoj je nakon prebrojavanja glasova poštom i uslovnih glasova pobedio kandidat Alijanse za budućnost Kosova.

Izborni panel za žalbe i predstavke je prihvatio žalbu DSK i odlučio da se izbori u Istoku ponove.

IPŽP je dužan da u roku od 72 sata odluči o žalbama. Drugi stepen žalbe je Vrhovni sud Kosova, kojem se nezadovoljne strane mogu obratiti ako su nezadovoljne odlukom IPŽP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: