Opozicija o izborima: Zapad, melodrama, "ne verujemo im"

Na Glavnom odboru SNS rečeno je da uz beogradske izbore neće biti i vanrednih parlamentarnih, a nakon toga odmah su usledile i reakcije opozicionih stranaka.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

17:37

Opozicija o izborima: Zapad, melodrama,
Foto: EPA / Koèa Sulejmanoviæ

Prethodnih nedelja spekulisalo se da li će uz beogradske izbore, koji bi trebalo da budu održani na proleće, građani morati i na vanredne parlamentarne.

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore i da ne bude vanrednih republičkih izbora.

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora naprednjaka rekao da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore i da ne bude vanrednih republičkih izbora.

Kako kaže, veruje da će njegove političke protivnike "ova odluka verovatno iznenaditi, jer su oni mesecima govorili da će Vučić na izbore".

Prva reakcija je stigla iz Dveri čiji je predsednik Boško Obradović rekao da se Aleksandru Vučiću ne može verovati oko vanrednih parlamentarnih izbora.

On je ocenio da je kod Vučića "sve propaganda i laž" i da će građani znati da li će biti parlametarnih izbora tek kada se primakne vreme za raspisivanje beogradskih izbora.

Ubrzo se oglasio i lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac koji je izjavio da je SNS pričom o vanrednim izborima samo zamajavala građane, "iako su od početka znali da neće biti raspisani".

Prema njegovim rečima, uža specijalnost vlasti u Srbiji je "zamajavanje građana, stalna kampanja i držanje tenzija oko mogućih izbora".

Pokret Dosta je bilo ocenio je da lider SNS Aleksandar Vučić "od zapadnih partnera nije dobio dozvolu za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora", a nešto slično navedeno je i iz Pokreta slobodnih građana.

U saopštenju PSG se ističe da su Aleksandra Vučića "veliki (navodni) prijatelji" iz inostranstva sprečili da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Iz Socijalemokratske partije su rekli da odluka o vanrednim parlamentarnim izborima "može biti promenjena preko noći", a iz Demokratske stranke Srbije da je reč o "jeftinoj melodrami".

Iz Narodne stranke su naveli da je reč o "loše isceniranoj drami" Vučića i SNS.

Reakcije iz Liberalno-demokratske partije i Srpske radikalne stranke i dalje nisu stigle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: