"Neverovatno mešanje Čepurina, ruska manipulacija"

Izjava ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina o poseti zvaničnika Stejt departmenta Hojta Jija izavala je brojne reakcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2017.

16:21

Foto: Tanjug

“Brajan Hojt Ji je sedamdeset peti zamenik dvadeset četvrtog pomoćnika zamenika ministra inostranih poslova. Pažnja koja je posvećena ovom putovanju je prevelika i preterana”, rekao je ambasador Čepurin.

Šta zapravo smeta ruskom ambasadoru?

“On kao diplomata može i ne mora to da kaže. Ali ovde je poenta što su poruke bile uperene protiv Rusije i Rusija na to reaguje, mislim da je to suština. Takve poruke dobijali smo samo kad su Miloševiću pretili da će nas sravniti sa zemljom u vreme bombardovanja”, rekla je Ljubinka Milinčić, urednica Sputnjika koja je radila intervju sa Čepurinom.

Direktorka Centra za evroantlantske studije Jelena Milić šokirana je istupom ambasadora Rusije i kaže da je posredi ruska manipulacija.

“Ono što je ambasador pokazao je neverovatno mešanje, to nije samo poruka kako navodno nezavisna Srbija treba da se ponaša, koja je na putu ka EU. Šokirana sam činjenicom da ne postoji jača reakcija i države i drugog aktera javnog i političkog života”, rekla je Milićeva za O2.

Reakcija ipak ima. Lider LDP-a kaže da destabilizacija regiona, podrška nacionalistima i povratak u devedesete godine predstavljaju rusku platformu koja treba da posluži za obračun sa Zapadom.

Iz Lige socijaldemokrata Vojvodine traže od državnih organa da reaguju i poručuju da Srbija ne planira da postane ruska gubernija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: