Putin uručio orden Tomislavu Nikoliću VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Izvor: B92

Subota, 04.11.2017.

15:02

Putin uručio orden Tomislavu Nikoliću VIDEO

Putin je ukaz o dodeli Ordena prijateljstva potpisao 20. maja, dok je Nikolić još bio predsednik Srbije, a Nikolić je orden dobio za “veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Rusije i Srbije”.

“Svako ko odlikuje razmišlja o onome koga odlikuje, a svako ko je odlikovan razmišlja o tome ko ga je odlikovao”, naveo je Nikolić.

Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo.

“Ne možete nijednog građanina Srbije da ubedite da ne postoji večno i trajno prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda, između Rusije i Srbije. Trudio sam se kao predsednik da to ne narušim, da se to prijateljstvo podigne na viši nivo i mislim da sam u tome uspeo. Ovo odlikovanje je znak da nisam mnogo pogrešio u odnosima prema Ruskoj federaciji kao predsednik”, rekao je Nikolić.

Bivši predsednik Srbije je naveo da je on Putina 2014. odlikovao najvišim srpskim priznanjem - Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Visoko priznanje Nikoliću je dodeljeno na Dan narodnog jedinstva, kojim se u Rusiji obeležavaju događaji iz 1612. godine, kada je narod pod rukovodstvom Kuzme Manjina i Dmitrija Požarskog oslobodio Moskvu od poljskih osvajača.

Nikolić se nije kandidovao za drugi predsednički mandat, a nakon toga stupio je na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: