Produžena zabrana bescarinskog uvoza šećera iz SCG u EU

Izvor: B92

Petak, 06.02.2004.

17:33

Default images

Evropska komisija odlučila je da na još šest meseci produži privremenu zabranu bescarinskog uvoza šećera iz Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju, u očekivanju da vlasti u Beogradu do kraja istraže kršenje propisa pri izvozu prepakivanog šećera iz SCG u EU i utvrde ko je za to odgovoran, saznaje agencija Beta u Briselu. Komentarišući najavu da od ponedeljka stupa na snagu produžena šestomesečna zabrana izvoza šećera, premijer Srbije Zoran Živković je rekao da je to sigurno učinjeno zbog sumnje da naši carinski organi ne mogu da garantuju poreklo robe koja odavde dolazi. "Mi nemamo takav sistem carinske zaštite", zaključio je Živković, izrazivši nadu da će on biti poboljšan.

Premijer je na konferenciji za novinare u petak ocenio i izveštaj MUP-a o švercu šećera: "U ovom izveštaju je precizno rečeno, precizno su dati odgovori na sve sumnje koje su iskazane u onom prvom dokumentu. Piše vrlo jasno da je podneto 50 ili 100 krivičnih prijava, da se vodi još nekoliko postupaka. Demantovani su navodi iz tog prvog izveštaja. Tamo je bilo napisano da žene slovačkog porekla kažu da njihovi muževi noću prepakuju šećer. To je bio argument u prvom dokumentu. Znači - gde, koje žene, kako se zovu, gde su muževi, šta su radili, koji šećer, koje slatke stvari su radili tokom noći, to ne piše. Sada, na sve te otvorene sumnje dati su odgovori u novom papiru, koji daje realnu sliku onoga što su do sada naši organi uspeli da otkriju." Živković  je zaključio da je MUP Srbije bio vrlo aktivan i da očekuje da će istraga biti nastavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: