Dačić u Iraku prisustvovao molitvi

Ministar spoljnih poslova posetio u Bagdadu mitropliju i crkvu Sv. Đorđa, sastao se sa bivšim studentima koji su se školovali u SFRJ i iračkim privrednicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

10:35

Dačić u Iraku prisustvovao molitvi
Tanjug, MSP

Ivicu Dačića je u crkvi sa životom malobrojnih hrišćana u Iraku upoznao poglavar Pravoslavne mitropolije u Bagdadu Gatas Hazim.

Svojom posetom, ministar Dačić pružio je punu podršku životu, radu i opstanku hrišćana na Bliskom istoku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U zajedničkom molebanu ministar Dačić i mitropolit su se pomolili za mir na prostorima Bliskog istoka i Balkana.

Tokom boravka u Bagdadu, šef srpske diplomatije sastao se i sa predstavnicima Udruženja studenata, koji su studirali u SFRJ, i sa generalnim sekretarom Federacije privrednih komora Abdulom Huseinom Mubarakom i predsednikom Federacije komore Džafar Al-Hamdanom i grupom iračkih privrednika.

Predstavnici studenata su u kraćem razgovoru evocirali uspomene na vreme njihovog studiranja u Beogradu i podsetili na značajnu privrednu saradnju između dve države tokom druge polovine 20. veka.

Mubarak i Al-Hamdan su ukazali na velike mogućnosti za povezivanje dve privrede i važnost nastupa srpskih firmi u nastupajućoj fazi obnove i izgradnje Iraka.

Ministar Dačić je prisutne privrednike iz Federacije i Udruženja studenata upoznao sa tekućim stanjem privredne saradnje između dve države i oblastima saradnje za koje srpska privreda ima potencijala.

Dačić danas završava dvodnevnu posetu Iraku tokom koje se sastao sa najvišim iračkim zvaničnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: