Musliu: Da, 40 dana zatvora, ali ne zbog albanske zastave

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu kaže da je sud u Beogradu doneo pravosnažnu odluku kojom ga osuđuje na 40 dana zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

21:22

Musliu: Da, 40 dana zatvora, ali ne zbog albanske zastave

Međutim, kako kaže, ne zna na šta se tačno ta kazna odloži.

"Ne znam o čemu je ta kazna, ali nije reč o kazni za isticanje albanske zastave, već su u pitanju neke stranačke aktivnosti", kazao je Musliu agenciji Beta.

Musliu je rekao da je o presudi obavešten u ponedeljak i da smatra da je ona doneta "namerno, kao vid pritiska", navodeći da mu je ostavljeno "samo tri dana da plati kaznu ili da ide u zatvor".

Mediji u Bujanovcu su ranije su preneli da je Muslijua Prekršajni sud u Beogradu osudio na 40 dana zatvora najverovatnije zbog isticanja albanske zastave na zgradi Nacionalnog saveta Albanaca u Bujanovcu, odnosno da mu je tu kaznu izrekao pošto dve godine nije platio novčanu kaznu od 40.000 dinara, po presudi od 23. jula 2015. godine.

Međutim, ubrzo se oglasio portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić koji je izjavio da Musliu nije prekršajno kažnjen sa 40 dana zatvora.

Za prekršajni postupak u tom slučaju je nadležan Prekršajni sud u Vranju, koji protiv Muslijua vodi postupak za taj prekršaj, ali odluku još nije doneo, precizirao je Ilić.

Podsećamo, Musliu je krajem aprila izazvao dosta bure izjavom da je njegov predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić, kao i da ga ne interesuje to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji.

Prema njegovim rečima, po Ustavu Albanije Edi Rama je lider svih Albanaca, ma gde živeli.

Osim toga, Musliu je takođe ranije izjavio zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa, kao i da "bez Niša nema 'velike Albanije'".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: