Sreda, 31.05.2017.

08:51

Farbanje i šminka, skinut Zid plača - "BG je uz Vučića"

Pred današnje polaganje svečane zakletve, kojom Aleksandar Vučić i zvanično postaje predsednik, užurbano se radi na uređenju prostora oko Narodne skupštine.

Izvor: B92

Farbanje i šminka, skinut Zid plača -
Foto: B92

Ispred zdanja Narodne skupštine od ranog jutra je raspoređen veliki broj policajaca, ali i radnika koji užurbano završavaju pripreme za današnju ceremoniju. Da bi sve bilo kako treba, čak je presvučen i deo asfalta ispred Skupštine.

Za ovu priliku razmontiran je i Zid plača, koji je mesecima bio postavljen pored Skupštine i podsećao na žrtve stradale na Kosovu i tokom bombardovanja SRJ, a na njegovo mesto su postavljene zastave Srbije.

Preko puta zgrade Narodne skupštine, u Pionirskom parku, razapet je transparetnt "Beograd je za Vučića". Uređen je i deo ka Predsedništvu, a na klupama u Pionirskom parku je naneta nova boja, uređena je trava, a očišćene su i česme.

Na tom mestu, prema ranijim najavama trebalo bi da se okupe pristalice Srpske napredne stranke, koje će za ovu priliku doputovati iz cele Srbije.

Podsetimo, novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečanim polaganjem zakletve u 12 časova preuzima novu dužnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: