Osveta zbog napada za Kopte, Egipat gađao teroriste

Egipatski avioni napali su baze ekstremista na istoku Libije u osveti za napad na egipatske Kopte u kojem je ubijeno 28 ljudi, rekli su viši zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

23:37

Osveta zbog napada za Kopte, Egipat gađao teroriste

Prethodno je predsedik Egipta Abdel-Fatah el-Sisi rekao da su napadnuti ekstremisti odgovorni za napad egipatske Kopte, ali nije izneo detalje.

Zvaničnici su rekli da su egipatski avioni napali sedište saveta Šura u gradu Darni, gde su lokalne naoružane gupe povezane s Al-Kaidom, a ne Islamskom državom za koju se mislilo da je odgovorna, preneo je Asošijetid pres.

U oružanom napadu maskiranih napadača na autobus s Koptima, južno od Kaira, poginulo je 28 osoba, uključujući decu, a 22 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: