Svilanović: Promena rečnika

Izvor: B92

Petak, 05.12.2003.

09:32

Default images

Posle susreta ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića sa američkim državnim sekretarom Kolinom Pauelom u Briselu kao mogući datum ulaska Srbije i Crne Gore u Partnerstvo za mir navodi se jun naredne godine. “Pauel je, naravno, pomenuo saradnju s Hagom, ali imam utisak da je došlo do promene rečnika. Očigledno je da se očekuje da Srbija i Crna Gora ne sme da bude sklonište za optužene pred Tribunalom, a ja verujem da nov rečnik može da znači otvaranje perspektive za ulazak u Partnerstvo za mir do narednog samita NATO, polovinom naredne godine”, rekao je Svilanović za B92. Kolin Pauel je još rekao da "SAD cene ponudu Srbije i Crne Gore da uputi trupe u sastav medjunarodnih stabilizacionih snaga u Avganistanu u Kabulu" i pozvao "Savet NATO da brzo prihvati tu ponudu".

Miroslav Hadžić iz Centra za civilno-vojne odnose smatra da je teško egzaktno izmeriti u kolikoj i kakvoj vrsti opasnosti od terorizma se nalazi naša zemlja zbog najave slanja vojnika u inostrane misije. Hadžić je gostujući u "Kažiprstu" Radija B92 rekao da je indikativno to što je ministar policije Dušan Mihajlović tek sada obelodanio podizanje sistema bezbednosti na viši stepen. “Činilo mi se priličnijim da izađe Vlada, da ne govorimo o tome da bi bilo prirodnije da se time bavi Vrhovni savet odbrane, i da se pozabavila Skupština Srbije i Crne Gore, da se izađe sa ozbiljnim procenama, moraju procene te vrste da budu argumentovane, kažite građanima, evo to su argumenti. Način na koji se to radi, pošto mi nemamo dovoljno podataka da bi mogli da opovrgavamo takvu vrstu opasnosti, ali način na koji se radi podseća suviše na stare, sve mi to suviše liči na neke predizboirne priče, da Mihajlović pokušava svoju funkciju da iskoristi ne bi li pribavio neki još politički poen”, rekao je Hadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: