U "prosvetnom rebusu" 9 predmeta za petake

Nacionalni prosvetni savet usvojio je programe za četiri predmeta za buduće petake, ali je u "prosvetnom rebusu" ostalo još devet predmeta, piše Politka.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2017.

10:07

U
Foto: Getty images

List navodi da je Nacionalni prosvetni savet usvojio program za predmete informatika i računarstvo, tehniku i tehnologiju, fizičko i zdravstveno vaspitanje i muzičku kulturu za peti razred osnovne škole. Za preostalih devet predmeta, od ukupno 13, NPS bi trebalo da se izjasni na narednoj sednici 23. maja.

Međutim, kako ističe Politika, već dva dana nakon toga ističe mandat 22 od ukupno 43 člana prosvetnog saveta, što znači da neće imati kvorum za donošenje odluka do zasedanja u novom sastavu, a pitanja koja čekaju na rešavanje ima mnogo.

Politika dalje navodi da je, na primer, plan za sedmi i osmi razred naišao na brojne primedbe, pogotovo kada je reč o blok nastavi za informatiku i računarstvo i tehniku i tehnologiju. Navodi se još da ima i mnogo primedbi na programe drugih predmeta za ta dva razreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: