Dačić: "Tri opštine istočnog Kosova" - nova provokacija PR

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio najnoviju provokaciju iz Prištine.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2017.

16:20

Dačić:
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je navedeno, takozvani premijer Kosova Isa Mustafa saopštio je, posle razgovora s delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, da je primio predstavnike "iz tri opštine Istočnog Kosova".

"To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu. Zašto sada ćute povodom ovoga svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja? Da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija?", rekao je Dačić.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali "licemerje i dvostruke standarde Srbija više trpeti ne može i neće", istakao je on, navodi se u saopštenju MSP.

Prištinski mediji preneli su juče saopštenje kancelarije za medije Ise Mustafe u kojem se navodi da se Mustafa sastao sa "predstavnicima opština na istoku Kosova - Preševo, Medveđa i Bujanovac".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: