"Rusi naoružavali Hrvate u ratu, a priča se da su uz Srbe"

Iako je pre deset godina navedeno da nije ono što se predstavlja, Marin Tomulić ponovo tvrdi da je učestvovao u naoružavanju Hrvatske i to ruskim oružjem.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

08:15

Default images
Thinkstock

On je za Večernji list, u svetlu pogoršanja odnosa Zagreba i Moskve, istakao da mu je veoma žao zbog toga.

“Rusija je bila naš saveznik u nabavci oružja početkom devedesetih. Rusi su nam isporučivali oružje na zahtev Francuske, ja sam svedok tome. Sad se smatra da su Rusi bili i ostali saveznici Srba, ali za vreme domovinskog rata naoružavali su nas, a na Srbe“, kaže Tomulić.

Njegovu ulogu apostrofirao je i bivši premijer Josip Manolić.

“Mao premijer sam Tomuliću dao ponumoćje ovlašćenog lupca Vlade, a kasnije i službenog predstavnika Kancelarije za zaštitu ustavnog poretka u pregovorima oko cene ili načina isporuke“, napisao je Manolić u svojim memoarima.

Ipak, o Tomuliću je 2006. godine "Nacional" pisao i naveo da je on zapravo u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i da je našao utočište u Francuskoj, te da se sumnjiči za pronevere u poslovanju kompanija Jadrankomerc i Maloprodaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: