BG: Identifikovan vozač "bahatog mercedesa"

Identifikovan je vozač belog “mercedesa” sa snimka već nekoliko dana kruži internetom na kojem se vidi on kako pravi niz prekršaja, prenose beogradski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

20:47

BG: Identifikovan vozač
Foto: Screenshot

Na snimku se vidi kako beli “mercedes” zaobilazi kolonu vozila tako što je prešao u traku namenjenu za suprotni smer u nameri da zauzme najbolju poziciju pred zeleno svetlo na semaforu.

Incident se dogodio u Francuskoj ulici, a snimak koji je objavljen i koji je kružio internetom je u međuvremenu obrisan.

Utvrđeno je, navodi se u saopštenju MUP, da je korisnik vozila pravno lice, a odgovornom licu firme dostavljen je poziv da se u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u roku od osam dana izjasni o identitetu osobe koje je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom, piše "Blic".

Ukoliko korisnik vozila u datom roku ne dostavi podatke o identitetu vozača, protiv pravnog lica i odgovornog lica biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da je vlasnik, odnosno korisnik vozila dužan da, na zahtev policijskog službenika, da podatke o identitetu lica kome je dao vozilo na upravljanje, odnosno korišćenje.

Za ovaj prekršaj, Zakon predviđa kaznu u iznosu od 100.000 do 800.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu od 6.000 do 50.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: