Šutanovac: Sve ukazuje na jedno - pobeđuje Hilari

Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da sve ukazuje da bi kandidatkinja demokrata Hilari Klinton mogla da pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

22:05

Šutanovac: Sve ukazuje na jedno - pobeđuje Hilari
Foto: Tanjug

Tokom praćenja izbora u SAD koje je organizovala Ambasada SAD u Beogradu, Šutanovac je za agenciju Beta rekao da ne želi da se izjašnjava u pogledu pobednika, ali da "svi pokazatelji idu prema tome da Hilari Klinton ima više elektorskih glasova".

Šutanovac je ocenio da "nije fer" što u SAD ne važi načelo jedan čovek jedan glas pa bi mogao da se ponovi slučaj iz 2000. kada je kandidat demokrata Al Gor imao više glasova na nacionalnom nivou, ali je republikanac Džordž Buš Mlađi pobedio zahvaljujući elektorskim glasovima.

On je rekao i da je letos bio u Filadelfiji u vreme konvencije američke Demokratske stranke i dodao da energija i novac koji se ulažu u izbore u SAD predstavljaju "jedan sasvim drugačiji nivo".

"Bez obzira da li neko podržava demokrate ili republikance, to je veliko iskustvo", rekao je Šutanovac o svom boravku u SAD.

Na praćenju izbora u novoeogradskom hotelu "Kraun plauza" okupio se veliki broj javnih ličnosti, a Ambasada je gostima priredila i "glasanje", da se opredele za nekog od kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: