Razgovor s Vučićem želi 1.200 Nišlija, "trebalo bi 240 h"

U narednih sedam dana Vlada Srbije zasedaće u Nišu. Pored ministara i predstavnika lokalne vlasti pet okruga, premijer Srbije razgovaraće i sa Nišlijama.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 13.10.2016.

20:17

Razgovor s Vučićem želi 1.200 Nišlija,
Foto: Tanjug

Njih 1200 se prijavilo da svoje probleme iznesu direktno Aleksandru Vučiću. Oni koji nisu uspeli da se prijave takođe imaju očekivanja od zvaničnika koji su došli u njihov grad.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će se potruditi da razgovara sa što više građana Niša koji su se prijavili da tokom boravka vlade u Nisu sa njim razgovaraju, ali da neće biti moguće razgovara sa svima.

On je za RTS rekao i da nije birao one sa kojima će se videti.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa načelnicima pet okruga juga Srbije i gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga i najavio da će razgovarati sa 34 ljudi iz niških opština.

Što se tiče građana, premijer je rekao da je imao želju da se susretne sa svima, ali da bi mu za to trebalo 240 sati.

On je primetio da su neki komentarsali da je Niš sređen zbog dolaska vlade i dodao da je to dobro iznoseći podatak da će samo u jednom turnusu biti više u Nišu nego svi prethodnici u svojim mandatima.

"Dolaskom u Niš pokazujemo da Srbija nije samo Beograd", rekao je Vucić ističući i to što je Novi Sad proglašen za prestonicu kulture 2021.

A prva je u Niš jutros stigla ministarka Zorana Mihajlović. Najavljuje izmeštanje pruge iz centra grada uz napomenu da će ti radovi, vredni 80 miliona evra, početi najkasnije 2018. godine.

"Da ne bude zabune, novca ima. Dakle, prvo postoji jasna odluka da ovo radimo, koja je doneta pre izvesnog vremena i zvanično. Novac postoji, prvi deo projekata je završen , i postoji ono što je po meni još važnije , a to je partnerski odnos između grada i države. Bez toga nije nikada moguće završiti ovako velike stvari", rekla je ministarka.

Ministar privrede smatra da je o problemima najbolje razgovarati direktno.

"Ovde ćemo direktno biti u kontaktu sa ovim delom Srbije gde ćemo u pet upravnih okruga obići 29 opština. To je jako dobra stvar. ponudićemo im neke stvari, projekte, da ih informišemo o onome što radi vlada a u isto vreme upoznati sa njihovim problmemima i neke od njih sigurno razrešiti ako ne odmah onda u nekom narednom periodu", naveo je ministar.

Gradonačelnik Niša je izjavio da to što će se vlada nakratko preseliti u Niš veoma znači.

"Za ovih 7 dana, vlada na čelu sa predsednikom i zajedno sa svim ostalim subjektima koji će biti deo učešća u svemu ovome, razgovaraćemo o miru, razgovaraćemo o budućnosti naše zemlje, o budućnosti našeg naroda i građana, boljem životu, standardu. Pričaćemo o privredi, o ekonomskom razvoju, međunarodnim odnosima", kazao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Premijer i članovi njegovog kabineta u narednih sedam dana boraviće u niškoj kasarni Mija Stanimirović. Tu ih očekuju skromne, ali vojnički uglancane prostorije. U jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama nalaze se samo krevet, pisaći sto i ormar. Kupatilo je zajedničko, sa odvojenim tuš-kabinama.
Slobodno vreme, ukoliko ga bude, ministri će moći da provedu uz šah, karte, TV ili jedan od dva dostupna računara
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: