"Zamislite klanicu. Ono što se dešava u Alepu je još gore"

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je da oni koji koriste "sve destruktivnije oružje" u Siriji čine ratne zločine.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

17:11

screenshot

On je upozorio da je situacija u sirijskom gradu Alepu "gora nego u klanici", javile su agencije.

Ban je osudio napade na dve najveće bolnice u delovima Alepa koji su u rukama pobunjenika, nazvavši ih ratnim zločinima, prenosi AFP.

"Budimo jasni. Oni koji koriste sve destruktivnije oružje tačno znaju šta rade. Znaju da čine ratne zločine", rekao je Ban u Savetu bezbednosti.

Britanska agencija navodi, pozivajući se na bolničke izvore, da su ruski ili sirijski vojni avioni danas onesposobili veliku bolnicu u Alepu, a kopnene snage pojačale napad na pobunjeničku četvrt grada koja je pod opsadom.

"Zamislite uništavanje. Ljude sa istrgnutim nogama i rukama. Decu u strašnim mukama kojima niko ne pritiče u pomoć. Zamislite klanicu. Ovo je gore", zaključio je generalni sekretar UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: