Helikopter američke kompanije pao u Angoli - šest žrtava

Četvoro državljana Angole i dvoje stranaca poginulo je prilikom pada helikoptera američke naftne kompanije Ševron u Angoli.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

20:26

Helikopter američke kompanije pao u Angoli - šest žrtava
Foto: Freeimages

Nesreća se dogodila sinoć u angolskoj eksklavi Kabinda kada se helikopter zbog loših vremenskih uslova srušio tokom leta ka naftnoj platformi kompanije Ševron, rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik vojske Angole.

Spasilačke ekipe pronašle su tela četvoro državljana Angole, a 19 brodova i tri helikoptera i dalje tragaju za telima dvoje stranaca.

Od šestoro nastradalih, pet osoba je bilo zaposleno u Ševronu. Pilot, inače južnoafrički državljanin, radio je u angolskoj kompaniji Heli Malongo, a nacionalnost šeste žrtve još nije poznata.

Uprava Ševrona saopštila je da je ta kompanija pokrenula internu istragu uzroka nesreće.

Angola je je jedan od najvećih proizvođač nafte u Africi, a njena enklava Kabinda, smeštena između DR Kongo i NR Kongo, proizvodi 60 odsto ukupne nafte u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: