Obama: Ne očekujem kataklizmične promene zbog Bregzita

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da ne očekuje "velike, kataklizmičke promene" posle odluke Velike Britanije da napusti EU.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

21:14

Obama: Ne očekujem kataklizmične promene zbog Bregzita
Foto: Beta

Govoreći za američku radio-stanicu NPR, Obama je rekao da ima više razlika nego sličnosti između mogućih izbora u Velikoj Britaniji i predstojećih predsedničkih izbora u SAD, gde je nezadovoljstvo podstaklo uspon verovatnog kandidata republikanaca Donalda Trampa.

On je dodao da Evropa posle izbijanja globalne krize 2008. godine nije prošla kao SAD i da EU brzo napreduje uprkos manjku unutrašnjeg konsensusa.

Obama je naveo i da je jedina sličnost između izbora u SAD i Britaniji sposobnost pojedinaca da zastrašivanjem građane dovedu do očajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: