Nova oluja nad Beogradom, problemi sa avionima /FOTO

Nakon veoma toplog i sunčanog dana u Beograd su stigli tamni oblaci, temperatura je pala za nekoliko stepeni i počela je jaka kiša uz vetar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

18:22

Nova oluja nad Beogradom, problemi sa avionima /FOTO
Foto: B92

"U Beogradu od 18.30h kiša, pljuskovi, grmljavina, kratkotrajno olujni vetar i grad", upozorava RHMZ na svom sajtu.

Osim toga, oni navode da će večeras u Vojvodini, zapadnoj, centralnoj i jugozapadnoj Srbiji takođe biti jaki pljuskovi, grmljavina, olujni vetar i grad.

Foto: B92
Stanje u saobraćaju je normalno, kažu za B92.net iz „BG taksija“.

Usled olujnog nevremena letovi nekih kompanija ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u susednim državama, a neki letovi iz Beograda kasne.

Za Budimpeštu su preusmereni letovi avio-kompanije Er Srbije iz Pule i kompanije Vizera iz Baden Badena, dok je avion Ostrijan erlajnsa sleteo na aerodrom u Temišvaru, saopštio je Aerodrom Beograd.

U odlasku iz Beograda kasne letovi koji su bili predviđeni za poletanje posle 18.00 časova.

U skladu sa propisima i procedurama u cilju očuvanja bezbednosti letenja da se vazduhoplovi u takvim vremenskim uslovima ne smeju snabdevati gorivom, od 18.30 časova obustavljeno je snabdevanje vazduhoplova gorivom.

Očekuje se da će snabdevanje gorivom biti nastavljeno posle 21 sata, navedeno je u saopštenju. Jako nevreme pogodilo je u ranije tokom dana Zaječar, a kako javljaju čitaoci b92.net, padala je kiša i duvao vetar koji je čupao i saobraćajne znakove.

Podsećamo, jake kiše praćene gradom napravile su i u prošlu nedelju velike probleme u Beogradu.

Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana.

Nakon toga, isto se dogodilo i sutradan, u ponedeljak, kada je nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd.

Na društvenim mrežama objavljenje su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Najteže je bilo u Pančevu, gde je padao grad veličine pesnice.
Foto: B92
.
Foto: B92
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: