Milanović: Mogući zahtevi za referendumom i kod nas

Lider SDP i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović nakon izlaska Britanije iz EU nije isključio mogućnost da se zagovornici toga pojave i u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

13:12

Milanović: Mogući zahtevi za referendumom i kod nas

"Ali to je demokratija", rekao je Milanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

"Velika Britanija nikad nije imala mirnu situaciju kada se radi o članstvu u EU. Odluku su doneli uglavnom pripadnici starije generacije, dok su mladi bili dominantno za ostanak. To je tako u demokratiji, a oni će živeti s tim posledicama", rekao je Milanović.

On kaže da ta odluka ima veze i sa Hrvatskom ali da misli da ona neće ozbiljnije uticati na hrvatsku stabilnost.

"No, ni takvu ne bih otvarao jer ne vidim opasnost da velike osnivačice evropske zajednice krenu tim putem", rekao je te podsetio da su Britanci ušli u EU koja je u međuvremenu postala politička organizacija u kojoj je zvanični London bio "bela vrana".

Hrvatska će ići dalje svojim putem, kazao je Milanović, te konstatovao da će u hrvatskoj demokratiji takođe biti demokratskih zahteva za izlazak iz EU.

"Ali, Bože moj, to je demokratija", rekao je Milanović..

Biće naravno i u Hrvatskoj demokratskih i manje demokratskih zahteva za izlaskom iz EU, ali bože moj, to je demokracija, kaže Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: