Obrt u slučaju masovnog ubistva u klubu: Omar je bio gej?

FBI istražuje da li je Omar Matin i pre posećivao klub za homoseksualce „Puls“ u Orlandu u kojem je u nedelju počinio masakr ubivši iz vatrenog oružja 49 ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

13:29

Obrt u slučaju masovnog ubistva u klubu: Omar je bio gej?
Foto: Tanjug

Kako su zvaničnici rekli za „NBC njuz“, istražuje se i da li je Matin koristio aplikaciju za sastanke s homoseksualcima pre svog zločina.

Kord Sidino, mladić koji posećuje „Puls“, izjavio je da je Matin pokušao s njim da stupi u kontakt preko „Grindera“, aplikacije za homoseksualce i biseksualne muškarce.

Mladić je rekao da je Matina „blokirao“, jer mu je delovao „jezivo“.

On je nakon pokolja u klubu prepoznao Matina i rekao je da mu to nije prvi put da ulazi u klub za homoseksualce.

„Bio je nekoliko puta u 'Pulsu', siguran sam u to“.

Zvaničnik FBI-ja je naveo da se istražuju slične izjave svedoka, kao i tvrdnje zajednice homoseksualaca u Orlandu, u kojima se, takođe, spominje da je Matin u klubu viđan i ranije.

Najmanje četiri stalna gosta „Pulsa“ rekli su da su Matina videli više puta u klubu, a pojedini od njih su naveli da se ponekada opijao.

„Njujork post“ prenosi i da je bivša žena ubice Sitora Jusufi za jednu brazilsku televiziju izjavila da je Matin imao „homoseksualne tendencije“ i da mu je otac jednom prilikom pred njom rekao da je homoseksualac.

Sitora Jusufi je sa Omarom Matinom bila u braku oko tri meseca 2009. godine, ali su se razveli, jer je, kako je navela, bio nestabilna ličnost.

"Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično", rekla je ona.

Matinov otac je ubrzo nakon masakra u Orlandu izjavio da se njegov sin Omar “veoma razbesneo kada je nekoliko meseci ranije u Majamiju video dvojicu muškaraca kako se ljube”.

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni klub za homoseksualce u kojem je poginulo 50 ljudi, dok su 53 čoveka povređena, a mnogi od njih su u kritičnom stanju. Policija je ubila napadača Omara Matina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: