"Politika": Vučić otkazao sve posete Briselu i SAD

Mandatar Aleksandar Vučić otkazao je posetu Briselu 21. juna, kao i sve ranije ugovorene bilateralne susrete s visokim američkim zvaničnicima, piše „Politika“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2016.

00:44

Foto: Tanjug

Kao izvor te informacije, list navodi dobro obaveštene krugove bliske premijeru, napominjući da od Vučića i ljudi iz njegovog kabineta nije uspeo da dobije zvaničnu potvrdu.

Odluka o otkazivanju puta u Brisel i ranije ugovorenih susreta s visokim zapadnim zvaničnicima doneta je, kako se navodi, tokom vikenda, posle telefonskih kontakata koje je Vučić imao sa najvišim predstavnicima Evropske unije.

"Tokom tih učtivih, ali krajnje uzdržanih razgovora, zapadni sagovornici obavešteni su da Vučić neće ići u Brisel sve dok se ne formira Vlada Srbije, ma ko da je formira", piše "Poliltika".

Podsećamo, trebalo je da Vučić ode u SAD 23. juna, prvim direktnim letom "Er Srbije" na relaciji Beograd-Njujork.

Osim toga, on će se danas sastati sa američkim ambasadorom u Beogradu Kajlom Skotom i šefom delegacije Evropske unije Majklom Davenportom.

U najavi iz Vlade Srbije ne navodi se šta će biti tema razgovora.

Sastanak je organizovan nekoliko dana pošto je Evropska komisija negirala medijske navode da su Skao i Davenport pokrovitelji zavere protiv Vlade Srbije i da su umešani u pokušaj radikalizacije protesta ”Ne da(vi)mo Beograd” i ”Podrži RTV”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: