AFP: Uhapšeni iz Pariza i Roterdama spremali napad

Francuz uhapšen u Holandiji osumnjičen je da je sa Redom Kriketom planirao napad u Francuskoj u ime ID, piše AFP pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Izvor: B92

Nedelja, 27.03.2016.

23:22

AFP: Uhapšeni iz Pariza i Roterdama spremali napad
Foto: Tanjug

Reda Kriket je uhapšen u četvrtak u blizini Pariza, podseća AFP.

Francuske vlasti su decembru prošle godine označile 32-godišnjeg Francuza, koji je uhapšen u Holandiji, za veze sa terorističkom organizacijom, naveli su policijski izvori.

Holandsko tužilaštvo je saopštilo da je u Roterdamu, na zahtev francuskih vlasti, uhapšen Francuz za koga se sumnja da je "učestvovao u planiranju terorističkog napada".

Agencije navode da je osumnjičeni planirao napad u Francuskoj, ali se u saopštenju tužilaštva ne pominje veza sa napadima u novembru prošle godine u Parizu.

Očekuje se da će osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, uskoro biti isporučen Francuskoj, preneo je AP.

Racija je sprovedena u dve ulice u zapadnom delu grada, a nekoliko obližnjih kuća je evakuisano zbog bezbednosti stanovnika, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: