Utorak, 22.03.2016.

17:43

Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu

Na aerodromu u Briselu na kojem su se dogodile dve eksplozije nađena je i treća bomba koja je deaktivirana, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu
Foto: Gettyimages

Kako se navodi, bezbednosne snage su uništile treću bombu pronađenu na aerodromu, javio je AP.

Najmanje 34 osobe su poginule, a preko 230 ih je povređeno u bombaškim napadima na aerodrom i metro u Briselu.

"U zgradu aerodroma su unete tri bombe, od kojih jedna nije eksplodirala," rekao je guverner Lodevijk Devit na konferenciji za štampu, napominjući da je ta treća bomba kasnije uništena u kontolisanoj eksploziji. Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao jednu od dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8h, a sat kasnije se čula eksplozija u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije.

Islamska država je preuzela odgovornost, a u pitanju je novi napad terorista u srcu Evrope nakon smrtonosnih napada u Parizu.

Broj žrtava i povređenih nije zvanično potvrđen, a strahuje se da će biti više od 40 mrtvih. Prema poslednjim informacijama belgijskih medija - u metrou je stradalo 20 ljudi, a na aerodromu njih 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: