Četvrtak, 12.06.2003.

14:57

U Marovićevom Ekonomskom savetu Karić, Ljubomir Mihalović, Vojin Đorđević...

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović formirao je svoj Ekonomski savet u koji je imenovao nekoliko poznatih privrednika, među kojima je i predsednik Kompanije "Braća Karić" Bogoljub Karić. U saopštenju iz Marovićevog kabineta, navodi se da Ekonomski savet treba da pomogne rad predsedniku u ekonomskim i privrednim aktivnostima državne zajednice Srbije i Crne Gore. "Savet čine istaknuti i uspešni privrednici i eksperti iz različitih oblasti ekonomije i privrede koji će svojim znanjem, iskustvom i mogućnostima doprineti radu predsednika na razvijanju i harmonisanju provrednih odnosa Srbije i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Za članove Ekonomskog saveta imenovani su: predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika SCG Bogoljub Karić, predsednik "Vektre" Dragan Brković, predsednik "Komeracijalne banke" Ljubomir Mihajlović, predsdednik "Kapital banke" Đorđe Nicović, predsednik Hotelijersko-turističkog preduzeća "Budvanska rivijera" Ivo Armenko, predsednik "C-Marketa" Slobodan Radulović i direktor "Si&Si Grupe" Vojin Đorđević.

Prema saopštenju, delatnost Saveta biće usmerena na podsticanje razvoja zajedničkog tržišta, kao i na unapređenje poslovne saradnje privrednih subjekata Srbije i Crne Gore. "Ekonomski savet će pomagati predsedniku Svetozaru Maroviću u njegovom naporu za učsvršćivanje ekonomske pozicije državne zajednice SCG u međunarodnim odnosima, prilagođavanju privrede SCG u međunarodnim standardima i njihovu pripremu za ulazak u evropske integracije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: