Najmanje 16 mrtvih u samoubilačkom napadu, Hamas preuzeo odgovornost

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

17:54

Default images

16 mrtvih u samoubilačkom napaduNajmanje 16 osoba je, prema poslednjim podacima, poginulo u današnjem bombaškom napadu na jedan autobusu u centru Jerusalima, izjavio je šef lokalne policije Miki Levi. "Sada govorimo o najmanje 16 mrtvih i 50-ak ranjenih. Reč je o veoma teškom napadu", rekao je Levi državnoj televiziji i dodao da je upotrebljena velika količina eksploziva. Veliki broj ranjenih se nalazi u kritičnom stanju. Bombaš samoubica je ušao u autobus na stanici gde se nalazi glavni trgovinski centar u Jerusalimu. U eksplozivnoj napravi su bili i ekseri što je povećalo njenu razornu moć.

Radikalni islamistički pokret Hamas preuzeo je odgovornost za samoubilački napad na gradski autobus u centru Jerusalima u sredu, u kojem je poginulo najmanje 16 osoba, a više desetina je ranjeno. Na veb-sajtu Hamasa navodi se da je današnji napad izvelo oružano krilo Hamasa, Brigade Ezedin-al-Kasam.

Izrael je neposredno pre oglašavanja Hamasa saopštio da taj napad nema veze sa jučerašnjim neuspešnim pokušajem izraelske armije da likvidira jednog od lidera Hamasa, Abdelaziza al-Rantisija. "I pre napada na Al-Rantisija imali smo talas terorističkih napada bez presedana", izjavio je američkoj televiziji Si-en-en Ranan Gisin, portparol izraelskog premijera Ariela Šarona. Duhovni vođa Hamasa, šeik Ahmed Jasin je to demantovao, rekavši britanskoj agenciji Rojters da je današnji napad osveta za izraelski pokušaj ubistva al-Rantisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: