Princ sa suprugom na večeri kod Vučića

Britanski princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola Kamila prvi dan posete Srbiji završili su večerom koju je u njihovu čast priredio premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: FoNet, Tanjug

Sreda, 16.03.2016.

21:23

Princ sa suprugom na večeri kod Vučića
Foto: FoNet

Večeri u Domu garde prisustvuju ministri u vladi Srbije, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života i predstavnici diplomatskog kora.

Dižem ovu čašu za zdravlje princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola, za dobrobit i dalji progres prijateljskog britanskog naroda, za našu zajedničku dobrobit, rekao je Vučić na svečanoj večeri u Domu garde u Topčideru.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija su povezani dugogodišnjim odnosima, uspostavljenim 1937. kad je prvi britanski konzulat otvoren u Beogradu, podsetio je Vučić.
Foto: FoNet
Bili smo saveznici u dva svetska rata i danas smo, suočeni sa izazovima modernog sveta, dodao je on. Dobrodošli ste u našu zemlju, rekao je Vučić princu Čarlsu i dodao da se nada da će dolaziti češće.

Posle poslednje posete princa Čarlsa pre 38 godina i Margaret Tačer dve godine kasnije, ovde nismo videli premijera Velike Britanije, ni princa od Velsa, niti bilo kog toliko značaja iz vaše zemlje, nadam da ćete dolaziti češće u Srbiju, da ćete zavoleti našu zemlju i divne ljude, rekao je Vučić.

Ljudi koje ste sreli večeras su ponosni zbog toga i svi smo uzbuđeni da vas ugostimo ovde i izvinite ako smo negde pogrešili, zaključio je Vučić svoju zdravicu. Večeri su prisustvovali princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, kao i zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života Srbije.
Foto: FoNet
.
Foto: FoNet
.
Foto: FoNet
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: