Osnovano Udruženje korisnika telekomunikacija

Izvor: B92

Subota, 31.05.2003.

13:55

Default images
Pomoćnik ministra za telekomunikacije Srbije Andrija Bednarik izjavio je u subotu da je cilj tog ministarstva da Srbija do 2006. godine uđe u vrh evropskih zemalja po razvijenosti telekomunikacione infrastrukture. Na osnivačkoj skupštini Udruženja korisnika telekomunikacija u beogradskom centru "Sava" on je rekao da rekonstrukcija i izgradnja infrastrukture u tom periodu zahteva ogromna investiciona ulaganja.

Prema rečima Bednarika, za digitalizaciju mreže potrebno je uložiti oko 290 miliona evra, a povećanje broja korisnika zahtevaće dodatnih 250 miliona evra.

Predsednik Centra za razvoj interneta Slobodan Marković istakao je da je cilj osnivanja Udruženja zaštita i predstavljanje interesa korisnika telekomunikacija i rešavanje problema u toj oblasti. On je naglasio da u Srbiji ima oko 2,5 miliona priključaka fiksne telefonije, od čega je oko 600.000 dvojničkih linija. U Beogradu je oko 150.000 takvih linija. Manje od 10 odsto stanovništva koristi internet, dok je taj broj u svetu oko 40 odsto, a u nekim skandinavskim zemljama čak i do 80 odsto, dodao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: