Lučani: Požar u fabrici oružja, povređeni radnici

U fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima jutros oko 9 h izbio je požar u kome su povređena četiri radnika, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 30.09.2015.

11:38

Default images
Foto: Beta, arhiva

Trojica povređenih su zbog teških povreda sanitetom prebačeni na VMA u Beograd.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, požar je izbio u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta, a povređeni su sa opekotinama prevezeni u čačansku bolnicu.

Direktor čačanske bolnice Radoslav Milošević rekao je Tanjugu da su dvoje pacijenata iz Lučana, koje je zahvatila vatra, trenutno u operacionoj sali, jedan je na intenzivnoj nezi, a jedno lice je lakše povređeno.

Radnici su prevezeni u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je povređene radnike po njihovom prijemu na VMA.

Kako je Tanjugu rečeno u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga, Namenska u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zaštite koja je lokalizovala požar.

Uviđaj na mestu požara obavlja zamenica osnovnog javnog tužioca u Čačku Jasmina Lozović u prisustvu policijskih službenika koji utvrđuju okolnosti izbijanja požara.

Ministarstvo rada saopštilo je da će nakon inspekcijskog nadzora i utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa kolektivnom povredom u fabrici oružja u Lučanima, inspektor rada preduzeti zakonom propisane mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: