Pomoćnik komandanta "crvenih beretki" osumnjičen za atentat

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

08:24

Default images

Rezultati balističke ekspertize snajperske puške "hekler-koh G3" nedvosmisleno su potvrdili da je iz nje Zvezdan Jovanović, pomoćnik komandanta Jedinice za specijalne operacije, 12. marta pucao i ubio srpskog premijera Zorana Đinđića, saopštio je MUP Srbije u utorak. Puška je pronađena na jednom kamenjaru na Novom Beogradu, gde je bila sakrivena posle izvršenog ubistva. Zvezdan Jovanović zvani Zveki, rođen 1965. u Peći, uhapšen je u ponedeljak.

Premijer Zoran Živković saopštio je, da je pored Jovanovića, uhapšen i Saša Pejaković, pripadnik JSO, za kog se sumnja da je neposredno učestvovao u pripremi atentata. Zbog veza sa "Zemunskim klanom" razrešen je dužnosti i zadržan u pritvoru i načelnik JSO Dušan Maričić Gumar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: