Teksas: Slučaj misterioznog radioaktivnog paketa

Univerzitet u Teksasu A&M traga za paketom koji sadrži radioaktivni materijal, a koji je trebalo da bude dostavljen na sveučilište, ali se zagubio u pošti.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

23:16

Default images

Kako javlja televizija KBTX, a prenosi hrvatski “Indeks”, radioaktivni materijal Fedeksovom pošiljkom poslat im je iz grada Edna u Minnesoti.

Prema Fedeksovoj evidenciji paket je 21. avgusta stigao na univerzitet gde je preuzet, a izveštaj o preuzimanju je potpisao izvesni "Khousely".

Međutim, na fakultetu su prošlog petka shvatili da radioaktivnom materijalu koji je trebalo da koriste u naučnom istraživanju ne mogu ući u trag.

Sa univerziteta su saopštili da su sasvim sigurni da paket do njih nije stigao, kao i da sarađuju sa Fedeksom kako bi utvrdili što se dogodilo.

"Jasno je da želimo da pronađemo paket što je pre moguće, ali takođe želimo da naglasimo da nema nikakve opasnosti za sigurnost i zdravlje javnosti", tvrde s fakulteta.

Osim toga, oni objašnjavaju da je radioaktivni materijal sigurno zatvoren u paketu i da bi mogao biti opasan samo u slučaju da ga se nestručno otvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: