"Ukrajina nezavisnost dobila 2014., a ne 1991."

Ambasador Ukrajine u Beogradu Aleksandar Oleksandrovič priredio je prijem povodom nacionalnog praznika Dana nezavisnosti Ukrajine.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

21:57

Default images
Foto: Beta, AP

Oleksandrovič je, obraćajući se zvanicama, podsetio na dugu istoriju ukrajinskog naroda, kao i na događaje iz novije prošlosti poput Narandžaste revolucije i Evromajdana.

Realnu nezavisnost nismo dobili 1991. godine, nego 2014. kada je čitav narod ođednom shvatio da je ovo naša zemlja i da ona vredi da se borimo za nju, rekao je ambasador.

Ukrajinci i Srbi se, kako je naveo, zalažu za fundamentalne evropske vrednosti, kao zemlje članice Saveta Evrope i OEBS.

On je, međutim, dodao da kada je reč o „pravima i slobodi - tu nema mesta neutralnosti“.

Dozvolite da podignem zdravicu u ime naših zajedničkih demokratskih vrednosti koji su osnov naše nezavisnosti. Živela Srbija, slava Ukrajini“, poručio je ukrajinski ambasador.

Prijemu povodom 24. godišnjice sticanja nezavisnosti Ukrajine prisustvovali su predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Srbije, kao i diplomatski kor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: