SLUCAJ TREPCA DOVESCE DO ISELJAVANJA SRBA

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2000.

14:37

Default images
Jugoslovenski komitet za saradnju sa misijom UN na Kosovu i Metohiji uputio je ostar protest sefu UNMIK-a Bernaru Kusneru i komandi KFOR-a na Kosovu i Metohiji u kojoj izrazava zabrinutost "nasilnim upadom,odnosno preuzimanjem topionice Trepce u Zvecanu, koja moze izazvati talas iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije", saznaje SRNA. U protestu se istice da se radi o direktnom krsenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Predsednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Kostunica, ocenio je da je ulazak britanskih jedinica u livnicu u Zvecanu "nagovestaj ponovnog odlaska Srba sa Kosova". "Preuzimanje Trepce uradjeno je sa ciljem da se smanji broj od cetiri hiljade zaposlenih Srba u Zvecanu i da se na ta mesta dovedu Albanci", rekao je Kostunica na konferenciji za novinare, prenosi Srna. Prema njegovim recima, ovaj scenario je "opasan i prepoznatljiv", jer je medjunarodna zajednica do sada "vec pravila slicne poteze". "Upad u Zvecan potvrdjuje saradnju rezima Slobodana Milosevica sa prestavnicima medjunarodne zajednice na Kosovu i Milosevicev dogovor sa Bernarom Kusnerom", izjavio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: