Mediji: Nirnberški proces za zločine OVK

Prištinski mediji opširno izveštavaju o maratonskoj sednici Skupštine Kosova na kojoj su usvojeni amandman na Ustav Kosova i Zakon o Specijalnom sudu.

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

10:50

Default images

Pod naslovom "Skupština otvorila put kosovskom Nirnbergu", dnevnik Koha ditore piše da su između uvreda i sukobljavanja poslanici Skupštine Kosova većinom glasova uneli izmene u Ustav Kosova i usvojili zakon koji otvara put osnivanju Specijalnog suda.

"Kadri Veselji i njegove partijske kolege su izjavili da će Specijalni sud očistiti oslobodilačku borbu na Kosovu dok su sa druge strane oni (Specijalni sud) upoređivali sa Nirnbeškim tribunalom na kojem su se sudili zločini nacističke Nemačke", navodi list.

Dnevnik Zeri piše da je Skupština Kosova na sednici u kojoj je došlo do degradacije nivoa rasprave, gde su spominjana i ubistva i uzurpacija, na kraju usvojila amandman na ustav Kosova kojim je stvorena zakonska osnova za usvajanje Zakona o specijalnom sudu.

Posle dvanaesočasovne rasprave Skupština Kosova je formirala Specijalni sud, piše dnevnik Epoka e re i ističe da je rasprava na sednici bila prožeta oštrom diskusijom i međusobnim optužbama predstavnika vlasti i opozicije.

Prištinski elektronski mediji i stanice sa nacionalnom frekvencijom juče su direktno prenosili celodnevni rad Skupštine Kosova na kojoj su se razmatrali ustavni amandman i zakon o Specijalnom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: