Četvrtak, 30.07.2015.

12:40

Upozorenje Grcima: 41 stepen, ne izlazite napolje

Temperatura u Grčkjj je u "crvenoj zoni" jer se danas očekuje da dostigne 41 stepen Celzijusa po čemu će današnji dan biti rekordan za ovu godinu.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP

U većini gradova Grčke temperatura je pre podne bila iznad 30 stepeni, a najviša u Atini (37), dok je u Solunu izmereno 30, ali u Irakliju, na Kritu, bilo je svega 18 stepeni.

Na severu Grčke temperatura bi danas trebalo da bude do 36 stepeni, na jonskim ostrvima i Peloponezu do 39, u istočnim kopnenim delovima Grčke do 41 stepen, a na Kikladama, Dodekanezima i Kritu do 37 stepeni.

U Atini se danas očekuje 40 stepeni, a u Solunu 37.

Posle današnjih 40 stepeni i više, zahlađenje uz kišu se očekuje od sutra popodne, ali samo na severu Grčke, a drugde tek u subotu.

Generalni sekretarijat Grčke za civilnu zaštitu je izdao upozorenje da se danas uopšte ne izlazi na sunce, ni u jedno doba dana, već da se ostane u senci, uz izbegavanje fizičkog rada, teških obroka i alkoholnog pića.

Preporučuje se što više voća i povrća, vode i voćnih sokova, kao i unošenje soli da bi se očuvali elektroliti u organizmu.

Generalni sekretarijat stanovništvu preporučuje često tuširanje mlakom vodom tokom dana, a u međuvremenu vlažne obloge na glavi i vratu.

Hroničnim bolesnicima je preporučeno da se posavetuju s lekarima o izmeni terapije zbog vrućine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: