"Specijalne službe zajedno protiv terorista"

Direktor ruske federalne službe bezbednosti pozvao je specijalne službe drugih zemalja da aktivno razvijaju saradnju u identifikovanju terorističkih grupa.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

12:46

Default images
Foto: Thinkstock

"Treba da proširimo zajedničku praksu identifikovanja i suzbijanja aktivnosti ličnosti iz vojske i ideološkog jezgra takvih terorističkih grupa", rekao je Aleksandar Bortnikov na 14. zasedanju šefova specijalnih službi, bezbednosnih službi i policijskih agencija koji je počeo u ruskom gradu Jaroslavlju.

"Rad na sprečavanju takvih kriminalnih situacija je garant uspešne borbe protiv ekstremizma i terorizma", dodao je Bortnikov.

Prema njegovim rečima, neophodno je raskrinkati pravu prirodu ideološkog stuba Islamske države koja je u suprotnosti ne samo sa islamom, već i univerzalnim ljudskim vrednostima u celini.

Glavni argument protiv ekstremističke propagande treba, kako kaže, da bude ideja da priključivanje radikalnom islamu znači izdaju tradicionalne vere predaka, preneo je Tass.

“Međunarodna banka podataka za suzbijanje terorizma, osnovana na inicijativu Rusije a kojoj su se kasnije pridružile i specijalne službe nekoliko zemalja, danas je najefikasniji multilateralni mehanizam za informisanje o osobama koje žele da idu u regione gde postoji povećana pretnja terorizmom”, rekao je Bortnikov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: